Groot feest op een zonovergoten dag

Op vrijdag 9 juni is Zonneweide De Blauwe Poort officieel geopend. Zo´n tweehonderd mensen uit Laarbeek en omgeving kwamen naar de zonneweide om dit te vieren. Het weer werkte mee: de zon maakte overuren. De sfeer zat er meteen goed in door het speciale openingslied dat cabaretier Joop Vos voordroeg. Het optreden van René Schuurmans, maakte het feest compleet. Al bij zijn eerste nummer ´Laat de zon in je hart´ ging het publiek in polonaise door de tent. 

Behalve om te vieren dat de zonneweide alweer een tijdje voor schone energie zorgt, werd het startsein gegeven voor de uitgifte van Energie Partipaties door Laarbeek Energie.

Zonnige stemming

Met uitzicht over de zonneweide leidden cabaretier Joop Vos en Marlous Nooi (Green Trust) de opening in goede banen. Zanger René Schuurmans liet de handjes in de lucht gaan bij zijn lied Laat de zon in je hart, het lijflied van het ontwikkelteam. Ook de optredens van Aidan & the Wild, Vrij Vrolijk en never4ever zorgden voor een zonnige sfeer. Er waren rondleidingen over het park en een energiequiz. Kinderen konden zich laten schminken en een puzzeltocht doen.

Vruchten plukken
Diverse betrokkenen bij het zonnepark, waaronder de grondeigenaren Leanda en Tonny Meulensteen, Frits Swinkels en Jeroen Goossens (Laarbeek Enegie) staken de handen uit de mouwen en plantten vruchtenstruiken bij de zonneweide: een symbool om aan te geven dat de mensen uit de buurt letterlijk en figuurlijk de vruchten plukken van het park.

Ode aan de zonneweide  

Cabaretier Joop Vos (Helmond) schreef speciaal voor de opening twee liedjes. Voor wie nog eens mee wil zingen: de ode aan de zonneweide is hier terug te lezen.

Bekijk ook de video van de Mooi Laarbeekkrant.

Fotografie: Christine Wevers  (tenzij anders vermeld)

Even veranderde de zonneweide in een klein festivalterrein, met een tent en foodtrucks

Cabaretier Joop Vos (rechts) bij de officiele opening van het zonnepark (Foto: Frank Kemme)

Met het planten van vruchtenstruiken werd de zonneweide officieel geopend.

René Schuurmans maakte met zijn optreden het feest compleet, 'Laat de zon in je hart!

De sfeer zat er goed in. Op de foto: Frits Swinkels en Jeroen Goossens van de lokale coòperatie Laarbeek Energie 

Ook aan de kinderen was gedacht, met circusattributen, schminken en een puzzeltocht

Handjes in de lucht tijdens het optreden van René Schuurmans

Ook de energiequiz werd gewaardeerd.

 

Tijmen Keesmaat (Green Trust) leidt bezoekers rond bij de zonneweide (foto: Frank Kemme)

Dringen bij de foodtruck

Het bleef nog lang gezellig. 

 


Deel op: