Info-avonden over Laarbeek Energie Participaties

Laarbeek Energie stapt in als mede-eigenaar van Zonneweide De Blauwe Poort. Om mede-aandeelhouder te worden geeft de coöperatie Laarbeek Energie Participaties uit. De coöperatie wil op deze manier genoeg geld bij elkaar brengen om voor vijftig procent eigenaar te worden van het project. ´Hoe mooi zou het zijn als we in Laarbeek voor onze eigen energie kunnen zorgen´, zegt bestuurslid Frank Kemme, ´De deelname aan Zonneweide De Blauwe Poort is een eerste stap, we hebben nog veel meer mooie plannen.’

Werving in volle gang

De werving voor Laarbeek Energie Participaties is in volle gang en heeft inmiddels geleid tot een flinke groei van het aantal leden. Een participatie is een deelname in de coöperatie en bedoeld om energieprojecten vanuit de coöperatie mogelijk te maken. Zonneweide De Blauwe Poort is het eerste project.

Mooie start

Meedoen kan vanaf € 500. Direct omwonenden van De Blauwe Poort hebben daarbij voorrang. Eind november is de ´financial close` en moet de coöperatie het geld bij elkaar hebben. In de eerste week na de opening is al € 70.000 opgehaald. ´Een mooie start', vindt Kemme.

Om geïnteresseerden van informatie te voorzien organiseert Laarbeek Energie er op verschillende momenten en plaatsen in Laarbeek informatiebijeenkomsten. Kijk voor de data en meer informatie op laarbeekenergie.nl.


Deel op: