Maak een ommetje en leer van alles over de zonneweide

Wie regelmatig door De Blauwe Poort komt kan het niet ontgaan: sinds kort staan langs het fiets- en wandelpad houten paaltjes met een QR code. Wie de code scant krijgt leuke feiten en weetjes te zien. Hoeveel energie wekt het zonnepark op? Hoe is het tot stand gekomen? Waarom juist hier? Zo worden voorbijgangers die graag meer willen weten op een eenvoudige manier geïnformeerd over het project en wordt een ommetje om het park extra leuk.

Aandacht voor natuur, receatie en geschiedenis

Bij de aanleg van Zonneweide De Blauwe Poort is veel aandacht gegeven aan de inpassing in het landschap. Een groep mensen uit de buurt heeft ideeën ingebracht, die in het ontwerp van het zonnepark een plek hebben gekregen. Naast aandacht voor natuur en recreatie, is ook een link gelegd met de geschiedenis van het gebied. Meer over de landschappelijke inpassing leest u in dit artikel op deze website

(Foto´s: Frank Kemme)


Deel op: