Update participatie: lokale deelname krijgt steeds meer vorm

Met enige regelmaat komen vragen bij ons binnen van mensen uit de omgeving die willen meedoen aan Zonneweide De Blauwe Poort. De redenen verschillen: de een heeft interesse omdat deze op de eigen woning geen zonnepanelen kan leggen, de ander wil bijdragen aan de vergroening van de omgeving en weer een ander heeft belangstelling in het rendement op de investering.

Dit doet ons natuurlijk goed, want daaruit maken we op dat in Laarbeek en omgeving interesse is in het project. Vanaf het begin is het de bedoeling geweest om inwoners uit Laarbeek en Boerdonk de kans te geven om deel te nemen, hetzij via obligaties of op een andere manier.

Laarbeek Energie
Een mogelijkheid die we aan het onderzoeken zijn, is dat coöperatie Laarbeek Energie instapt als mede-aandeelhouder.  De verwachting is dat de onderhandelingen met de coöperatie voor deze zomer zijn afgerond. Als Laarbeek Energie niet instapt, blijft het plan van een obligatielening staan. Inwoners van Laarbeek en Boerdonk kunnen dan obligaties kopen, waarvoor op vaste momenten rente wordt uitgekeerd. 

Wat de uitkomst ook is: het idee om Zonneweide De Blauwe Poort een project van en voor de regio te maken, blijft hoe dan ook overeind. Via onze nieuwsbrief en website houden we je op de hoogte. 


Deel op: