Eerste zonnestroom Van De Blauwe Poort het net op

Zonneweide De Blauwe Poort heeft haar eerste duurzame kWh opgewekt. Na drie maanden flink doorwerken is het zonnepark vrijdag 18 september aangesloten op het elektriciteitsnetwerk. 

Hoewel nog niet alle zonnepanelen zijn gelegd levert Zonneweide De Blauwe Poort vanaf nu toch alvast elektriciteit. Het park is technisch bijna helemaal klaar. De laatste zeshonderd panelen worden deze week geplaatst. Eind september zal het zonnepark op volle kracht produceren. ‘Zodra de netaansluiting beschikbaar was zijn we begonnen met het leveren van energie zodat we dit jaar nog zo veel mogelijk zonuren kunnen pakken. ’, vertelt Stan Reinders, projectleider bij Green Trust.  

Inspectie 

Zodra alle panelen zijn gelegd en de laatste details zijn afgewerkt, volgt in oktober een inspectie. Dan kan het zonnepark officieel worden overgedragen aan Zonneweide De Blauwe Poort BV. Dat is nu nog eigendom van Green Trust en Eigen Energie. Het plan om de aandelen van Eigen Energie over te dragen aan de lokale coöperatie Laarbeek Energie krijgt steeds meer vorm. Naar verwachting volgt hierover nog dit jaar meer nieuws.  

Groen karakter

Voor de vakmensen van Eigen Energie zit het werk er bijna op. ‘Nog wat zonnepanelen monteren en de laatste details afwerken, en dan kunnen de hoveniers aan het werk', aldus Stan. In de herfst en het komend voorjaar wordt de beplanting aangelegd. Zonneweide De Blauwe Poort krijgt dan het groene karakter zoals dat is bedoeld.   


Deel op: