Eerste zonnepanelen gelegd

Zonneweide De Blauwe Poort krijgt steeds meer vorm. Deze week worden de eerste zonnepanelen gelegd. Naar verwachting eind september kan het zonnepark op het elektriciteitsnet worden aangesloten om de laatste zomerzon te vangen. ‘Nog een maand knallen met z´n allen en dan is de klus geklaard’, zegt bedrijfsleider Hidde van der Giessen van Eigen Energie.

Het zijn drukke dagen voor Hidde en zijn mensen. Een team van 24 man is zes dagen per week op locatie om de zonnepanelen te monteren. Een heftruck rijdt af en aan om de - bijna 17.000 - panelen op hun plek te brengen. Installateurs zijn druk in de weer om de zonnecellen op de stalen onderconstructie te bevestigen en kabels te trekken. Tegelijk worden ook de omvormers geplaatst. Die zijn nodig om de opgewekte elektriciteit van de zonnepanelen om te zetten in bruikbare stroom voor onze huizen.

Wandelpad

De komende weken wordt ook de laatste hand gelegd aan het wandelpad dat de zonneweide doorkruist. Bezoekers kunnen straks dwars door het zonneveld naar het natuurgebied De Blauwe Poort wandelen. Het idee hiervoor is samen met mensen uit de omgeving bedacht. Langs het wandelpad zijn watergangen aangelegd met natuurvriendelijke oevers. Zo vormt Zonneweide De Blauwe Poort een  mooie verbinding met het gelijknamige natuurgebied.

Open energiedag

Belangstellenden zijn welkom om een kijkje te nemen bij de zonneweide tijdens de Open energiedag op zaterdag 17 september. Kijk hier voor meer informatie en om u aan te melden.

 


Deel op: